Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Shko poshtë

Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Erisa prej Thu 4 Mar 2010 - 3:12

Vetëm një përqind e njerëzve dinë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë...


SEKSUALITETI NUK ËSHTË DASHURI!

Janë tre shtresa e individualitetit njerëzor; fiziologjia e tij, trupi dhe psikologjia e tij, mendja dhe ekzistenca e tij, vetja e tij e përhershme. Dashuria mund të ekzistoj në të gjitha ato plane, por kualiteti i saj do të jetë i ndryshueshëm. Në palnin fiziologjik, të trupit, ajo është seksualitet i thjeshtë. Ju mund ta quani dashuri,
ngase fjala "dashuri" mund të tingëlloj si më poetike, më e bukur. Por 99% të njerëzve seksin e tyre e quajnë dashuri. Seksi është diçka biologjike, fiziologjike. Kimia e juaj, hormonet tuaja janë të përfshira
në të. Ju dashuroheni në një grua apo në një burrë. A mund të përshkruani saktësisht pse ajo grua ju tërhjeku juve? Pa dyshim ju nuk mund ta shihni veten, ju nuk e keni parë veten tuaj ende. Po as psikologjinë e saj nuk mund ta shihni, ngase t'i lexosh mendimet e dikuj nuk është punë e lehtë. Atëherë çka gjetët te ajo grua? Diçka në psikologjinë tuaj, në kiminë tuaj, në hormonet tuaja është tërhjekur nga hormonet e gruas, nga psikologjia e saj, kimia e saj. Kjo nuk është çështje e dashurisë, kjo është çështje e kimisë.

Mendo këtë: gruaja me të cilën ke rënë në dashuri, shkonë te mjeku juaj, he e ndërronë gjininë, dhe fillonë të risë mustaqe dhe mjekër. A do ta duani edhe më tej atë? Asgjë tjetër përveq kimisë, hormoneve, nuk është ndruar. Ku u tret tash dashuria?

Vetëm një përqind e njerëzve dijnë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet që të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë.
Mbaje mend këtë si një regull të madhërishme: Kudo që ti jeton, ti smund të sheh përtej: Nëse jeton në trup, nëse mendon se ti je vetëm trupi që ke, do të magjepses vetëm nga trupi i dikuj. Ky është shkalla
psikologjike e dashurisë. Por piktori, poeti, jetojnë në plane tjera. Ai nuk mendon, ai ndjen. Dhe për shkak se ai jeton në zemrën e vet, ai mund ta ndjen zemrën e personit tjetër. Kjo është ajo që zakonisht quhet
dashuri. Është e rrallë. Unë them vetëm një përqind e njerëzve, mbase aty këtu. Pse atëherë shumë njerëz nuk zhvendosen në planin e dytë të dashurisë pasi që në atë nivel është bukuri e jashtëzakonshme? Aty dhe është problemi: çdo gjë shumë e bukur është dhe shumë delikate, e ndërlikuar. Një gjë e tillë nuk është metalike, por është e ndërtuar nga çelqi i thyeshëm. Njëherë kur pasqyrja bie dhe thehet, nuk ekzistonë mënyrë për ta ngjitur sërish. Njerëzit frikohen t'u çasen më tepër shtresave të thella të dashurisë, ngase në atë shkallë të dashurisë, tashuria është jashtëzakonisht e bukur por po ashtu tmerësisht e ndryshueshme.

DASHURI E PASTËR APO DASHURI STABILE!

Ndjenjat nuk janë gurë, ato janë si trëndafila. Është më mirë të kesh trëndafilë plastike, ngase përherë ajo do të jetë aty pranë teje, dhe çdo ditë ti mund ta lanë me ujë dhe ajo do të jetë e freskët. Mund të
vendosësh madje pak parfum Francez në të. Nëse ngjyra i zbehet, mund ta ngjyrosësh sërish. Plastika është një nga gjërat më të pashkatrueshme të botës, është stabile, e përhershme; andaj njerëzit ndalen te fiziologjikja, edhepse është sipërfaqësore, por është stabile.Poetët janë të njohur, artistët janë të njohur se bijnë në dashuri gati çdo ditë. Dashuria e tyre është si lulja e trëndafilit. Pasi që ajo është aty, ajo është aq e thyeshme, aq e gjallë, vallëzon në erë, në shi, në diell duke e shpalosur bukurinë e vetë. Mirëpo që në mbrëmje ajo mund të shkojë, dhe ti smund të bëshë asgjë që ta ndalësh atë. Dashuria më e thellë e zemrave është posi një puhi që hynë në dhomën tuaj, sjellë freskinë e vet, flladin, dhe për një çast është e shkuar. Nuk mund të kapësh pezullimin e erës në grushtin tënd. Fare disa njerëz janë të guximshëm që të jetojnë nga çasti në çast, në ndryshime të jetës. Andaj, ata kanë vendosur të biejnë në dashuri në të
cilën mund të logarisin. Unë nuk e di se çfarë lloji të dashurisë din ti - po sipas gjitha gjasave llojin e parë, mbase dikush atë të llojit të dytë.Dhe je i frikësuar se nëse e arintë ekzistencën tënde, çka do të ndodhë
me dashurinë tënde? Natyrishtë, ajo do të shkojë - por që nuk do të jesh humbës. Ky lloj i dashurisë do të lartësoj dhe lartëson mbase një njeri në një milionë njerëz. Kjo dashuri mund të quhet dashuri e përzemërt*.
Dashuria e parë duhet të quhet seks. Ajo e dyta duhet të quhet dashuri. E treta duhet të quhet dashuri e përzemërt - kualitet, e pa adresuar - jo pronësore dhe duke mos lejuar në të njëjtën kohë që askush t'mos ju posedojë juve. Ky kualitet i të dashuruarit është si një revolucion radikal madje edhe nëse paramendohet si shumë e vështirë për t'u arritur.Gazetarët më pyetën, "Pse ka aq shumë femra në këtë vend?" Është e
kjartë, përgjigjia është relevante, dhe ata mbetën të shokuar kur unë iu përgjigja. Nuk e pritnin përgjigjen ata. U thash, "Unë jam mashkull." Më shikuan, me mosbesim. U thash, "Është natyrore se më shumë femra do të ketë këtu, për arsye të thjeshtë se çkado që dëshirojnë të dijnë për jetën e tyre, qoftë seksi, apo në disa raste të rralla, ndoshta disa momente të dashurisë. Por ato asnjëherë nuk kanë ardhur të dijnë për
shijen e dashurisë së përzemërt." U thash atyre gazetarëve, " Madje edhe mashkujt që ju i shihni këtu janë të ritur me shumë kualitete feministe brenda vetes të vendosura me presion nga jashtë të shoqërisë."

LOTËT JANË PËR TË GJITHË, ATO JANË HYJNORE

Që nga fillimi i hershëm, djaloshit i është thënë, "Ti je djal, jo vajzë. Sillu si djalë! Lotët janë në rregull për vajzat, por jo për ty. Bëhu burrë." Prandaj çdo mashkull rritet duke i këputur kualitetet e veta femërore. Dhe gjithçka që është bukur është femërore. Dhe më në fund çka mbetet është kafsha barbare. I gjithë funksioni i tij është të reprodukoj fëmijë. Vajzës nuk i lejohet të ketë asgjë me kualitetet mashkullore. Nëse ajo do që të ngjitet në një pemë, menjëherë do të ndalet, "Kjo është punë për djemtë, jo për vajzat!" Çudi! Nëse ajo vajzë ka dëshirë të ngjitet në pemë, është dëshmi e mjaftueshme që asaj duhet t'i lejohet. Gjitha shoqëritë e vjetra kanë krijuar robe të ndryshme për meshkuj dhe femra. Kjo nuk është në rregull, ngase çdo burrë po ashtu është grua. Ai ka ardhur në këtë botë nga dy burime: babai i tij dhe nëna. Që të dy kanë kontribuar në të qenurit e tij. Dhe çdo grua është po ashtu burrë. Ne i kemi shkatrruar që të dy. Femra ka humbur guximin, aventurën, gjykimin mendor, logjikën, ngase ato janë mendime që duhet të jenë
kualitet i mashkullit. Dhe mashkulli e ka humbur hijeshinë, ndjeshmërinë, dhembshurinë, xhentilitetin. Që të dy janë bërë gjysma. Ky është një nga problemet më të mëdha që ne duhet ta zgjedhim - së paku
për njerëzit tanë.

MOS I TAKO ASKUJT DHE MOS E LIDH ASKEND PËR VETE

Prandaj mos u frikoni. Droja juaj është me vend: çka mendoni për atë kur dashuria shkon, por çka do të vje në vend të saj është pafundësia, infiniti. Do të jeni në gjendje të duani pa u kyçur emocionalisht. Do të
jeni në gjendje të duani shumë persona, ngase të duash vetëm një person është ta mbash veten të varfër. Një person mund t'ju jep vetëm një sasi të caktuar të dashurisë, por të duash shumë persona? Do të magjepseni kur secili person ju jepë një ndjenjë të re, këngë të re, ekstazë të re. Njerëzit nuk duhet të jenë posesiv. Posesiviteti e shkatërron dashurinë, dhe poashtu nuk duhet të jenë pronë e dikuj, ngase edhe ajo e shkatërron dashurinë tuaj. Gjithë krijesat njerëzore meritojnë të duhen. Nuk është nevoja të
lidhesh vetëm për një person gjith jetën. Kjo është njëra nga arsyet se pse gjithë njerëzit nëpër botë duken aq të mërzitur. Pse smund të qeshin? Pse smund të vallëzojnë? Ngase janë të lidhur me zingjirë të
padukshëm: martesa, familja, burri, gruaja, fëmijët. Janë të mbushur me shumë detyra të gjitha llojeve, obligime, sakrifica. Dhe ti kërkon nga ata të buzëqeshen apo të qeshen dhe të vallëzojnë dhe të argëtohen. Kërkon diçka të pamundur. Bëje dashurinë e njerëzve të lirë, bëji njerëzit jo-posesivë. Këtë mund ta bëjë secili vetëm nëse përmes meditimit zbulon të qenurit e vet. Këtu nuk ka asgjë çka të ushtrohet.Unë nuk them, "Sonte shko te ndonjë grua tjetër vetëm sa për të ushtruar." Nuk do të fitosh asgjë, përkundrazi do ta humbësh gruan tënde. Dhe në mëngjes do të dukesh si teveqel. Nuk është fjala për praksë këtu, por është çështja e të zbuluarit se ti je, të qenurit tënd.Me këtë zbulim të të qenurit përcjell kualitetin e dashurisë së përzemërt impresionale. Dhe ti thjesht dashuron. Dhe ajo zgjerohet. Së pari është krijesa njerëzore, pastaj së shpejti kafshët, zogjët, drunjët, malet, yjet. Vje dita kur gjithë ekzistenca është dashuria, loçka jote. Ky është potenciali ynë. Dhe çdokush që nuk e relizon këtë,
është duke e shpenzuar kot jetën e vet.Po, duhesh t'i humbasësh disa gjëra, por ato janë të pavlefshme. Në anën tjetër do të përfiton aq shumë sa që kurrë më nuk do të mendosh se çka ke humbur. Dashuria e pastër e përzemërt dhe impresionale, që mund të depërtojë në të qenurit e secilit - është rezultat i meditativitetit,heshtjes, qetësisë, i zhytjes thellë përbrenda ekzistencës sate.Thjesht, po përpiqem t'ju bind juve. Mos u frikësoni të humbni atë që e keni.Vetëm një përqind e njerëzve dinë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë...


SEKSUALITETI NUK ËSHTË DASHURI!

Janë tre shtresa e individualitetit njerëzor; fiziologjia e tij, trupi dhe psikologjia e tij, mendja dhe ekzistenca e tij, vetja e tij e përhershme. Dashuria mund të ekzistoj në të gjitha ato plane, por kualiteti i saj do të jetë i ndryshueshëm. Në palnin fiziologjik, të trupit, ajo është seksualitet i thjeshtë. Ju mund ta quani dashuri,
ngase fjala "dashuri" mund të tingëlloj si më poetike, më e bukur. Por 99% të njerëzve seksin e tyre e quajnë dashuri. Seksi është diçka biologjike, fiziologjike. Kimia e juaj, hormonet tuaja janë të përfshira
në të. Ju dashuroheni në një grua apo në një burrë. A mund të përshkruani saktësisht pse ajo grua ju tërhjeku juve? Pa dyshim ju nuk mund ta shihni veten, ju nuk e keni parë veten tuaj ende. Po as psikologjinë e saj nuk mund ta shihni, ngase t'i lexosh mendimet e dikuj nuk është punë e lehtë. Atëherë çka gjetët te ajo grua? Diçka në psikologjinë tuaj, në kiminë tuaj, në hormonet tuaja është tërhjekur nga hormonet e gruas, nga psikologjia e saj, kimia e saj. Kjo nuk është çështje e dashurisë, kjo është çështje e kimisë.

Mendo këtë: gruaja me të cilën ke rënë në dashuri, shkonë te mjeku juaj, he e ndërronë gjininë, dhe fillonë të risë mustaqe dhe mjekër. A do ta duani edhe më tej atë? Asgjë tjetër përveq kimisë, hormoneve, nuk është ndruar. Ku u tret tash dashuria?

Vetëm një përqind e njerëzve dijnë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet që të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë.
Mbaje mend këtë si një regull të madhërishme: Kudo që ti jeton, ti smund të sheh përtej: Nëse jeton në trup, nëse mendon se ti je vetëm trupi që ke, do të magjepses vetëm nga trupi i dikuj. Ky është shkalla
psikologjike e dashurisë. Por piktori, poeti, jetojnë në plane tjera. Ai nuk mendon, ai ndjen. Dhe për shkak se ai jeton në zemrën e vet, ai mund ta ndjen zemrën e personit tjetër. Kjo është ajo që zakonisht quhet
dashuri. Është e rrallë. Unë them vetëm një përqind e njerëzve, mbase aty këtu. Pse atëherë shumë njerëz nuk zhvendosen në planin e dytë të dashurisë pasi që në atë nivel është bukuri e jashtëzakonshme? Aty dhe është problemi: çdo gjë shumë e bukur është dhe shumë delikate, e ndërlikuar. Një gjë e tillë nuk është metalike, por është e ndërtuar nga çelqi i thyeshëm. Njëherë kur pasqyrja bie dhe thehet, nuk ekzistonë mënyrë për ta ngjitur sërish. Njerëzit frikohen t'u çasen më tepër shtresave të thella të dashurisë, ngase në atë shkallë të dashurisë, tashuria është jashtëzakonisht e bukur por po ashtu tmerësisht e ndryshueshme.

DASHURI E PASTËR APO DASHURI STABILE!

Ndjenjat nuk janë gurë, ato janë si trëndafila. Është më mirë të kesh trëndafilë plastike, ngase përherë ajo do të jetë aty pranë teje, dhe çdo ditë ti mund ta lanë me ujë dhe ajo do të jetë e freskët. Mund të
vendosësh madje pak parfum Francez në të. Nëse ngjyra i zbehet, mund ta ngjyrosësh sërish. Plastika është një nga gjërat më të pashkatrueshme të botës, është stabile, e përhershme; andaj njerëzit ndalen te fiziologjikja, edhepse është sipërfaqësore, por është stabile.Poetët janë të njohur, artistët janë të njohur se bijnë në dashuri gati çdo ditë. Dashuria e tyre është si lulja e trëndafilit. Pasi që ajo është aty, ajo është aq e thyeshme, aq e gjallë, vallëzon në erë, në shi, në diell duke e shpalosur bukurinë e vetë. Mirëpo që në mbrëmje ajo mund të shkojë, dhe ti smund të bëshë asgjë që ta ndalësh atë. Dashuria më e thellë e zemrave është posi një puhi që hynë në dhomën tuaj, sjellë freskinë e vet, flladin, dhe për një çast është e shkuar. Nuk mund të kapësh pezullimin e erës në grushtin tënd. Fare disa njerëz janë të guximshëm që të jetojnë nga çasti në çast, në ndryshime të jetës. Andaj, ata kanë vendosur të biejnë në dashuri në të
cilën mund të logarisin. Unë nuk e di se çfarë lloji të dashurisë din ti - po sipas gjitha gjasave llojin e parë, mbase dikush atë të llojit të dytë.Dhe je i frikësuar se nëse e arintë ekzistencën tënde, çka do të ndodhë
me dashurinë tënde? Natyrishtë, ajo do të shkojë - por që nuk do të jesh humbës. Ky lloj i dashurisë do të lartësoj dhe lartëson mbase një njeri në një milionë njerëz. Kjo dashuri mund të quhet dashuri e përzemërt*.
Dashuria e parë duhet të quhet seks. Ajo e dyta duhet të quhet dashuri. E treta duhet të quhet dashuri e përzemërt - kualitet, e pa adresuar - jo pronësore dhe duke mos lejuar në të njëjtën kohë që askush t'mos ju posedojë juve. Ky kualitet i të dashuruarit është si një revolucion radikal madje edhe nëse paramendohet si shumë e vështirë për t'u arritur.Gazetarët më pyetën, "Pse ka aq shumë femra në këtë vend?" Është e
kjartë, përgjigjia është relevante, dhe ata mbetën të shokuar kur unë iu përgjigja. Nuk e pritnin përgjigjen ata. U thash, "Unë jam mashkull." Më shikuan, me mosbesim. U thash, "Është natyrore se më shumë femra do të ketë këtu, për arsye të thjeshtë se çkado që dëshirojnë të dijnë për jetën e tyre, qoftë seksi, apo në disa raste të rralla, ndoshta disa momente të dashurisë. Por ato asnjëherë nuk kanë ardhur të dijnë për
shijen e dashurisë së përzemërt." U thash atyre gazetarëve, " Madje edhe mashkujt që ju i shihni këtu janë të ritur me shumë kualitete feministe brenda vetes të vendosura me presion nga jashtë të shoqërisë."

LOTËT JANË PËR TË GJITHË, ATO JANË HYJNORE

Që nga fillimi i hershëm, djaloshit i është thënë, "Ti je djal, jo vajzë. Sillu si djalë! Lotët janë në rregull për vajzat, por jo për ty. Bëhu burrë." Prandaj çdo mashkull rritet duke i këputur kualitetet e veta femërore. Dhe gjithçka që është bukur është femërore. Dhe më në fund çka mbetet është kafsha barbare. I gjithë funksioni i tij është të reprodukoj fëmijë. Vajzës nuk i lejohet të ketë asgjë me kualitetet mashkullore. Nëse ajo do që të ngjitet në një pemë, menjëherë do të ndalet, "Kjo është punë për djemtë, jo për vajzat!" Çudi! Nëse ajo vajzë ka dëshirë të ngjitet në pemë, është dëshmi e mjaftueshme që asaj duhet t'i lejohet. Gjitha shoqëritë e vjetra kanë krijuar robe të ndryshme për meshkuj dhe femra. Kjo nuk është në rregull, ngase çdo burrë po ashtu është grua. Ai ka ardhur në këtë botë nga dy burime: babai i tij dhe nëna. Që të dy kanë kontribuar në të qenurit e tij. Dhe çdo grua është po ashtu burrë. Ne i kemi shkatrruar që të dy. Femra ka humbur guximin, aventurën, gjykimin mendor, logjikën, ngase ato janë mendime që duhet të jenë
kualitet i mashkullit. Dhe mashkulli e ka humbur hijeshinë, ndjeshmërinë, dhembshurinë, xhentilitetin. Që të dy janë bërë gjysma. Ky është një nga problemet më të mëdha që ne duhet ta zgjedhim - së paku
për njerëzit tanë.

MOS I TAKO ASKUJT DHE MOS E LIDH ASKEND PËR VETE

Prandaj mos u frikoni. Droja juaj është me vend: çka mendoni për atë kur dashuria shkon, por çka do të vje në vend të saj është pafundësia, infiniti. Do të jeni në gjendje të duani pa u kyçur emocionalisht. Do të
jeni në gjendje të duani shumë persona, ngase të duash vetëm një person është ta mbash veten të varfër. Një person mund t'ju jep vetëm një sasi të caktuar të dashurisë, por të duash shumë persona? Do të magjepseni kur secili person ju jepë një ndjenjë të re, këngë të re, ekstazë të re. Njerëzit nuk duhet të jenë posesiv. Posesiviteti e shkatërron dashurinë, dhe poashtu nuk duhet të jenë pronë e dikuj, ngase edhe ajo e shkatërron dashurinë tuaj. Gjithë krijesat njerëzore meritojnë të duhen. Nuk është nevoja të
lidhesh vetëm për një person gjith jetën. Kjo është njëra nga arsyet se pse gjithë njerëzit nëpër botë duken aq të mërzitur. Pse smund të qeshin? Pse smund të vallëzojnë? Ngase janë të lidhur me zingjirë të
padukshëm: martesa, familja, burri, gruaja, fëmijët. Janë të mbushur me shumë detyra të gjitha llojeve, obligime, sakrifica. Dhe ti kërkon nga ata të buzëqeshen apo të qeshen dhe të vallëzojnë dhe të argëtohen. Kërkon diçka të pamundur. Bëje dashurinë e njerëzve të lirë, bëji njerëzit jo-posesivë. Këtë mund ta bëjë secili vetëm nëse përmes meditimit zbulon të qenurit e vet. Këtu nuk ka asgjë çka të ushtrohet.Unë nuk them, "Sonte shko te ndonjë grua tjetër vetëm sa për të ushtruar." Nuk do të fitosh asgjë, përkundrazi do ta humbësh gruan tënde. Dhe në mëngjes do të dukesh si teveqel. Nuk është fjala për praksë këtu, por është çështja e të zbuluarit se ti je, të qenurit tënd.Me këtë zbulim të të qenurit përcjell kualitetin e dashurisë së përzemërt impresionale. Dhe ti thjesht dashuron. Dhe ajo zgjerohet. Së pari është krijesa njerëzore, pastaj së shpejti kafshët, zogjët, drunjët, malet, yjet. Vje dita kur gjithë ekzistenca është dashuria, loçka jote. Ky është potenciali ynë. Dhe çdokush që nuk e relizon këtë,
është duke e shpenzuar kot jetën e vet.Po, duhesh t'i humbasësh disa gjëra, por ato janë të pavlefshme. Në anën tjetër do të përfiton aq shumë sa që kurrë më nuk do të mendosh se çka ke humbur. Dashuria e pastër e përzemërt dhe impresionale, që mund të depërtojë në të qenurit e secilit - është rezultat i meditativitetit,heshtjes, qetësisë, i zhytjes thellë përbrenda ekzistencës sate.Thjesht, po përpiqem t'ju bind juve. Mos u frikësoni të humbni atë që e keni.Vetëm një përqind e njerëzve dinë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë...


SEKSUALITETI NUK ËSHTË DASHURI!

Janë tre shtresa e individualitetit njerëzor; fiziologjia e tij, trupi dhe psikologjia e tij, mendja dhe ekzistenca e tij, vetja e tij e përhershme. Dashuria mund të ekzistoj në të gjitha ato plane, por kualiteti i saj do të jetë i ndryshueshëm. Në palnin fiziologjik, të trupit, ajo është seksualitet i thjeshtë. Ju mund ta quani dashuri,
ngase fjala "dashuri" mund të tingëlloj si më poetike, më e bukur. Por 99% të njerëzve seksin e tyre e quajnë dashuri. Seksi është diçka biologjike, fiziologjike. Kimia e juaj, hormonet tuaja janë të përfshira
në të. Ju dashuroheni në një grua apo në një burrë. A mund të përshkruani saktësisht pse ajo grua ju tërhjeku juve? Pa dyshim ju nuk mund ta shihni veten, ju nuk e keni parë veten tuaj ende. Po as psikologjinë e saj nuk mund ta shihni, ngase t'i lexosh mendimet e dikuj nuk është punë e lehtë. Atëherë çka gjetët te ajo grua? Diçka në psikologjinë tuaj, në kiminë tuaj, në hormonet tuaja është tërhjekur nga hormonet e gruas, nga psikologjia e saj, kimia e saj. Kjo nuk është çështje e dashurisë, kjo është çështje e kimisë.

Mendo këtë: gruaja me të cilën ke rënë në dashuri, shkonë te mjeku juaj, he e ndërronë gjininë, dhe fillonë të risë mustaqe dhe mjekër. A do ta duani edhe më tej atë? Asgjë tjetër përveq kimisë, hormoneve, nuk është ndruar. Ku u tret tash dashuria?

Vetëm një përqind e njerëzve dijnë diçka më thellë. Poetët, piktorët, muzikantët, vallëzuesit, këngëtarët kanë një ndjenjshmëri, një sensitivitet që të ndjejnë përtej trupit. Ata mund t'i ndjejnë bukuritë e mendjes, ndjeshmërinë e zemrës, ngase edhe vet jetojnë në atë pjesë të realitetit, në atë sferë.
Mbaje mend këtë si një regull të madhërishme: Kudo që ti jeton, ti smund të sheh përtej: Nëse jeton në trup, nëse mendon se ti je vetëm trupi që ke, do të magjepses vetëm nga trupi i dikuj. Ky është shkalla
psikologjike e dashurisë. Por piktori, poeti, jetojnë në plane tjera. Ai nuk mendon, ai ndjen. Dhe për shkak se ai jeton në zemrën e vet, ai mund ta ndjen zemrën e personit tjetër. Kjo është ajo që zakonisht quhet
dashuri. Është e rrallë. Unë them vetëm një përqind e njerëzve, mbase aty këtu. Pse atëherë shumë njerëz nuk zhvendosen në planin e dytë të dashurisë pasi që në atë nivel është bukuri e jashtëzakonshme? Aty dhe është problemi: çdo gjë shumë e bukur është dhe shumë delikate, e ndërlikuar. Një gjë e tillë nuk është metalike, por është e ndërtuar nga çelqi i thyeshëm. Njëherë kur pasqyrja bie dhe thehet, nuk ekzistonë mënyrë për ta ngjitur sërish. Njerëzit frikohen t'u çasen më tepër shtresave të thella të dashurisë, ngase në atë shkallë të dashurisë, tashuria është jashtëzakonisht e bukur por po ashtu tmerësisht e ndryshueshme.

DASHURI E PASTËR APO DASHURI STABILE!

Ndjenjat nuk janë gurë, ato janë si trëndafila. Është më mirë të kesh trëndafilë plastike, ngase përherë ajo do të jetë aty pranë teje, dhe çdo ditë ti mund ta lanë me ujë dhe ajo do të jetë e freskët. Mund të
vendosësh madje pak parfum Francez në të. Nëse ngjyra i zbehet, mund ta ngjyrosësh sërish. Plastika është një nga gjërat më të pashkatrueshme të botës, është stabile, e përhershme; andaj njerëzit ndalen te fiziologjikja, edhepse është sipërfaqësore, por është stabile.Poetët janë të njohur, artistët janë të njohur se bijnë në dashuri gati çdo ditë. Dashuria e tyre është si lulja e trëndafilit. Pasi që ajo është aty, ajo është aq e thyeshme, aq e gjallë, vallëzon në erë, në shi, në diell duke e shpalosur bukurinë e vetë. Mirëpo që në mbrëmje ajo mund të shkojë, dhe ti smund të bëshë asgjë që ta ndalësh atë. Dashuria më e thellë e zemrave është posi një puhi që hynë në dhomën tuaj, sjellë freskinë e vet, flladin, dhe për një çast është e shkuar. Nuk mund të kapësh pezullimin e erës në grushtin tënd. Fare disa njerëz janë të guximshëm që të jetojnë nga çasti në çast, në ndryshime të jetës. Andaj, ata kanë vendosur të biejnë në dashuri në të
cilën mund të logarisin. Unë nuk e di se çfarë lloji të dashurisë din ti - po sipas gjitha gjasave llojin e parë, mbase dikush atë të llojit të dytë.Dhe je i frikësuar se nëse e arintë ekzistencën tënde, çka do të ndodhë
me dashurinë tënde? Natyrishtë, ajo do të shkojë - por që nuk do të jesh humbës. Ky lloj i dashurisë do të lartësoj dhe lartëson mbase një njeri në një milionë njerëz. Kjo dashuri mund të quhet dashuri e përzemërt*.
Dashuria e parë duhet të quhet seks. Ajo e dyta duhet të quhet dashuri. E treta duhet të quhet dashuri e përzemërt - kualitet, e pa adresuar - jo pronësore dhe duke mos lejuar në të njëjtën kohë që askush t'mos ju posedojë juve. Ky kualitet i të dashuruarit është si një revolucion radikal madje edhe nëse paramendohet si shumë e vështirë për t'u arritur.Gazetarët më pyetën, "Pse ka aq shumë femra në këtë vend?" Është e
kjartë, përgjigjia është relevante, dhe ata mbetën të shokuar kur unë iu përgjigja. Nuk e pritnin përgjigjen ata. U thash, "Unë jam mashkull." Më shikuan, me mosbesim. U thash, "Është natyrore se më shumë femra do të ketë këtu, për arsye të thjeshtë se çkado që dëshirojnë të dijnë për jetën e tyre, qoftë seksi, apo në disa raste të rralla, ndoshta disa momente të dashurisë. Por ato asnjëherë nuk kanë ardhur të dijnë për
shijen e dashurisë së përzemërt." U thash atyre gazetarëve, " Madje edhe mashkujt që ju i shihni këtu janë të ritur me shumë kualitete feministe brenda vetes të vendosura me presion nga jashtë të shoqërisë."

LOTËT JANË PËR TË GJITHË, ATO JANË HYJNORE

Që nga fillimi i hershëm, djaloshit i është thënë, "Ti je djal, jo vajzë. Sillu si djalë! Lotët janë në rregull për vajzat, por jo për ty. Bëhu burrë." Prandaj çdo mashkull rritet duke i këputur kualitetet e veta femërore. Dhe gjithçka që është bukur është femërore. Dhe më në fund çka mbetet është kafsha barbare. I gjithë funksioni i tij është të reprodukoj fëmijë. Vajzës nuk i lejohet të ketë asgjë me kualitetet mashkullore. Nëse ajo do që të ngjitet në një pemë, menjëherë do të ndalet, "Kjo është punë për djemtë, jo për vajzat!" Çudi! Nëse ajo vajzë ka dëshirë të ngjitet në pemë, është dëshmi e mjaftueshme që asaj duhet t'i lejohet. Gjitha shoqëritë e vjetra kanë krijuar robe të ndryshme për meshkuj dhe femra. Kjo nuk është në rregull, ngase çdo burrë po ashtu është grua. Ai ka ardhur në këtë botë nga dy burime: babai i tij dhe nëna. Që të dy kanë kontribuar në të qenurit e tij. Dhe çdo grua është po ashtu burrë. Ne i kemi shkatrruar që të dy. Femra ka humbur guximin, aventurën, gjykimin mendor, logjikën, ngase ato janë mendime që duhet të jenë
kualitet i mashkullit. Dhe mashkulli e ka humbur hijeshinë, ndjeshmërinë, dhembshurinë, xhentilitetin. Që të dy janë bërë gjysma. Ky është një nga problemet më të mëdha që ne duhet ta zgjedhim - së paku
për njerëzit tanë.

MOS I TAKO ASKUJT DHE MOS E LIDH ASKEND PËR VETE

Prandaj mos u frikoni. Droja juaj është me vend: çka mendoni për atë kur dashuria shkon, por çka do të vje në vend të saj është pafundësia, infiniti. Do të jeni në gjendje të duani pa u kyçur emocionalisht. Do të
jeni në gjendje të duani shumë persona, ngase të duash vetëm një person është ta mbash veten të varfër. Një person mund t'ju jep vetëm një sasi të caktuar të dashurisë, por të duash shumë persona? Do të magjepseni kur secili person ju jepë një ndjenjë të re, këngë të re, ekstazë të re. Njerëzit nuk duhet të jenë posesiv. Posesiviteti e shkatërron dashurinë, dhe poashtu nuk duhet të jenë pronë e dikuj, ngase edhe ajo e shkatërron dashurinë tuaj. Gjithë krijesat njerëzore meritojnë të duhen. Nuk është nevoja të
lidhesh vetëm për një person gjith jetën. Kjo është njëra nga arsyet se pse gjithë njerëzit nëpër botë duken aq të mërzitur. Pse smund të qeshin? Pse smund të vallëzojnë? Ngase janë të lidhur me zingjirë të
padukshëm: martesa, familja, burri, gruaja, fëmijët. Janë të mbushur me shumë detyra të gjitha llojeve, obligime, sakrifica. Dhe ti kërkon nga ata të buzëqeshen apo të qeshen dhe të vallëzojnë dhe të argëtohen. Kërkon diçka të pamundur. Bëje dashurinë e njerëzve të lirë, bëji njerëzit jo-posesivë. Këtë mund ta bëjë secili vetëm nëse përmes meditimit zbulon të qenurit e vet. Këtu nuk ka asgjë çka të ushtrohet.Unë nuk them, "Sonte shko te ndonjë grua tjetër vetëm sa për të ushtruar." Nuk do të fitosh asgjë, përkundrazi do ta humbësh gruan tënde. Dhe në mëngjes do të dukesh si teveqel. Nuk është fjala për praksë këtu, por është çështja e të zbuluarit se ti je, të qenurit tënd.Me këtë zbulim të të qenurit përcjell kualitetin e dashurisë së përzemërt impresionale. Dhe ti thjesht dashuron. Dhe ajo zgjerohet. Së pari është krijesa njerëzore, pastaj së shpejti kafshët, zogjët, drunjët, malet, yjet. Vje dita kur gjithë ekzistenca është dashuria, loçka jote. Ky është potenciali ynë. Dhe çdokush që nuk e relizon këtë,
është duke e shpenzuar kot jetën e vet.Po, duhesh t'i humbasësh disa gjëra, por ato janë të pavlefshme. Në anën tjetër do të përfiton aq shumë sa që kurrë më nuk do të mendosh se çka ke humbur. Dashuria e pastër e përzemërt dhe impresionale, që mund të depërtojë në të qenurit e secilit - është rezultat i meditativitetit,heshtjes, qetësisë, i zhytjes thellë përbrenda ekzistencës sate.Thjesht, po përpiqem t'ju bind juve. Mos u frikësoni të humbni atë që e keni.Shpesh femrat ankohen se meshkujt gënjejnë shumë dhe durojnë shumë pak. Edhe pse është e vërtetë shprehja se partnerit nuk i duhet treguar gjithçka, studiuesit kanë arritur të evidentojnë dhjetë gënjeshtrat më të përdorshme nga meshkujt, ato që do të vinin në alarm çdo grua, përveç atyre që kur dashurohen humbin arsyen dhe arrijnë të "hanë" gjithçka. Le t‘i zbulojmë së bashku dhe të mos harrojmë se ndonjëherë janë ato që na nxjerrin nga situata, por jo gjithmonë. Një nga gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve është: "Shihemi. Do të telefonoj unë". Të jeni të sigurt që nuk do ta bëjë. Atëherë përse i thotë? Për të të hequr qafe, për të mos e bezdisur dhe për të qenë i qetë për vete.


1. Do të të telefonoj unë

Kjo është një nga gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve. Që nuk do ta bëjë është e sigurt, por për arsyet mund të diskutohet gjerë e gjatë: ndoshta nuk është plotësisht i bindur dhe dëshiron t‘i japë vetes një mundësi, ndoshta nuk do të ta thotë në sy se nuk i je dukur interesante dhe se nuk do të ketë një herë të dytë. Mos prisni me shpresë dhe mbi të gjitha mos nisni të mendoni me vete: ndoshta nuk ka bateri, ndoshta e ka telefonin fikur, ndoshta është shumë i zënë me punë, nuk ka kohë, apo është i sëmurë.

2. Nuk dua të bëj seks, ajo që më intereson është të rri me ty.

Domethënë nuk do të isha këtu nëse nuk do të doja të bëja dashuri me ty. Objektivi është të qetësojë vajzën e gjorë dhe të mos e bëjë të ndihet një objekt seksual. Por domethënia e vërtetë e kësaj fraze është: do të gënjeja nëse do të thosha se nëse nuk do të kisha mundësi të shkoja më vonë me ty, nuk do të isha këtu duke humbur kohë.

3. Nuk do t‘ia tregoj filmimin tonë askujt

Domethënia: sigurisht që nuk dua t‘ua tregoj filmimin të gjithëve, vetëm miqve të mi më të mirë. Mes të tjerash, të xhirosh një film hard me një djalë dhe ta lësh që të jetë ai që ta ruajë, është garancia më e mirë se do të kthehet në mënyrë shantazhi. Mund të jetë një mënyrë e mirë për t‘ua treguar jo vetëm ju, por pas ndarjes, familjes apo të dashurit tuaj të ri.

4. Me ty kam provuar kënaqësi të jashtëzakonshme në krevat

D.m.th: nuk je keq. Me kusht që të mos ketë qenë hera e tij e parë dhe të ketë probleme serioze me kujtesën, një mashkull nuk mund të kujtojë detajet e të gjitha herëve që ka bërë seks. Ndoshta po jua thotë me shpresën që edhe ju të thoni të njëjtën gjë duke vënë në dukje zotësinë e tij, ose ndoshta ka qenë tërësisht bujar në gjykimin e tij.

5. Të dua

Domethënë më pëlqen shumë dhe të kam xhan. Zakonisht, kjo thuhet pas asaj që femra ju ka thënë më parë. Atij i pëlqen shumë të rrijë me të, d.m.th të shkojë në shtrat dhe nëse sintonia emotive është e fortë ai ndihet thuajse i detyruar t‘i përgjigjet ndjenjës së saj nga frika se mos e humb.

6. Nuk jam i martuar

Do të thotë nuk kam një lidhje serioze me time shoqe. Tradhtia dhe gënjeshtra shkojnë përkrah. Një numër i madh meshkujsh edhe pse të martuar dhe me familje, sillen si beqarë sapo ju jepet rasti i parë. E vështirë është të gënjesh kur në shtëpi ke një grua të padurueshme. Nëse keni edhe më të voglin dyshim se ka një lidhje tjetër apo është i martuar, çojeni punën deri në fund për ta demaskuar.

7. Nuk është faji yt, është i mi

Domethënë është faji yt, por nuk mund ta them. Ankthi më i keq i një djali është marrja e përgjegjësive të ndarjes dhe lotët e vajzës në këtë moment. Mund t‘i thotë gjithçka për të mos e parë duke qarë. Një tjetër variant: je shumë e mirë për mua, nuk të meritoj.

8. Nuk ia kisha thënë askujt më parë

Domethënë deri tani nuk ta kisha thënë. Nuk është e zakonshme që një djalosh t‘u bëjë të njëjtat biseda vajzave me të cilat ka dalë, sidomos nëse është i sigurt që ka goditur në shenjë.

9. I adhuroj prindërit e tu

Domethënë unë do përpiqem të shkoj mirë me prindërit e tu që ti i do shumë. Nëse ai është i zgjuar e di që një vajzë e lidhur me prindërit do të mendohet gjatë për t‘u lidhur me dikë që nuk i ka qejf prindërit e saj, kjo sepse ka nevojë për aprovimin e tyre.

10. Nuk kam qenë kurrë i lidhur me atë vajzë

Kjo do të thotë po kam qenë i lidhur, por nuk mund ta them se ti do bëheshe si histerike. Është rasti klasik kur ajo që pyet nuk mund të dëgjojë një përgjigje të sinqertë, por një përgjigje ngushëlluese. Kështu që ai gënjen për të parandaluar pyetjet dhe hollësitë që do të vijnë më vonë; si nisi lidhja, ku u njohët, kush ju prezantoi sa kohë ndenjët bashkë, pse çfarë ka ajo më shumë se unë, çfarë të ka pëlqyer tek ajo, të pëlqen akoma etj.
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Vizitor prej Tue 9 Mar 2010 - 10:06

O latina mos ja u qite genjeshtrat ne publik se nuk mundem ma te genjejn
avatar
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Geri prej Tue 9 Mar 2010 - 10:08

Ja mesoni te pakten cilat jan genjeshtrat tona

_________________

Portali ~ Forumi ~ St@ff ~ Rregulloria Forumit

Keni paqartesi... Me kontakto ne PM
avatar
Geri
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 19697
 <b>Piket</b> Piket : 23781
Regjistruar : 21/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 30
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Ne qytetin e dashur Tirone

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000780195284#!/pages/M

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Vizitor prej Tue 9 Mar 2010 - 10:11

Geri shkruajti:Ja mesoni te pakten cilat jan genjeshtrat tona

po
po smundeni ma te na genjeni moret fund
avatar
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Erisa prej Tue 9 Mar 2010 - 10:35

Viola shkruajti:O latina mos ja u qite genjeshtrat ne publik se nuk mundem ma te genjejn
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Shpejtimi prej Wed 10 Nov 2010 - 17:39

ja na keni pshetut per muri tash nuk guxoim te genjejme hahahahahaha
avatar
Shpejtimi
Hapësira Jonë - Forum
Hapësira Jonë - Forum

<b>Postime</b> Postime : 4253
 <b>Piket</b> Piket : 4315
Regjistruar : 01/05/2010
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : http://www.hapesirajone.com

http://www.hapesirajone.com/

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Burrelsja prej Mon 1 Jul 2013 - 20:10

LOTËT JANË PËR TË GJITHË, ATO JANË HYJNORE

Që nga fillimi i hershëm, djaloshit i është thënë, "Ti je djal, jo vajzë. Sillu si djalë! Lotët janë në rregull për vajzat, por jo për ty. Bëhu burrë." Prandaj çdo mashkull rritet duke i këputur kualitetet e veta femërore. Dhe gjithçka që është bukur është femërore. Dhe më në fund çka mbetet është kafsha barbare. I gjithë funksioni i tij është të reprodukoj fëmijë. Vajzës nuk i lejohet të ketë asgjë me kualitetet mashkullore. Nëse ajo do që të ngjitet në një pemë, menjëherë do të ndalet, "Kjo është punë për djemtë, jo për vajzat!" Çudi! Nëse ajo vajzë ka dëshirë të ngjitet në pemë, është dëshmi e mjaftueshme që asaj duhet t'i lejohet. Gjitha shoqëritë e vjetra kanë krijuar robe të ndryshme për meshkuj dhe femra. Kjo nuk është në rregull, ngase çdo burrë po ashtu është grua. Ai ka ardhur në këtë botë nga dy burime: babai i tij dhe nëna. Që të dy kanë kontribuar në të qenurit e tij. Dhe çdo grua është po ashtu burrë. Ne i kemi shkatrruar që të dy. Femra ka humbur guximin, aventurën, gjykimin mendor, logjikën, ngase ato janë mendime që duhet të jenë
kualitet i mashkullit. Dhe mashkulli e ka humbur hijeshinë, ndjeshmërinë, dhembshurinë, xhentilitetin. Që të dy janë bërë gjysma. Ky është një nga problemet më të mëdha që ne duhet ta zgjedhim - së paku
për njerëzit tanë.
avatar
Burrelsja
VIP
VIP

<b>Postime</b> Postime : 494
 <b>Piket</b> Piket : 496
Regjistruar : 26/03/2013
 <b>Mosha</b> Mosha : 23
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Burrel

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Gënjeshtrat më të zakonshme të meshkujve !

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi