Embelsirat

Faqja 2 e 2 Previous  1, 2

Shko poshtë

Embelsirat

Mesazh nga engjell a djall prej Fri 8 May 2009 - 17:09

First topic message reminder :

Torte ananasi

perberesit:


200g miell
100g sheqer
100g arra
100 g gjalpe
3 veze
2 luge sode buke
dhe sipas deshires 4-5 feta ananasi

Ne fillim rihen vezet me sheqerin ,derisa formohet nje tip kremi me pas shtohet mielli gjalpi i shkrire ..trazohen te gjitha bashke derisa te perzihen mire shtohen dhe arrat dhe soda e bukes. Mbasi jane perzier e leme menjane dhe bejme gati tepsine ku do e pjekim te cilen e lyejme me gjalpe dhe me miell me qellim qe torta te mos ngjitet kur ta nxjerrim...vendosim fetat e ananasit dhe siper hedhim perberjen qe pergatitem...
piqet ne furre me 180? per 30'. Kur ta nxirrni, permbyseni tepsine me qellim qe fetat e ananasit te dalin siper tortes si dekoracion ...mund te lini nje pjese te arrave per tia hedhur siper...
avatar
engjell a djall
Hapësira Jonë - Forum
Hapësira Jonë - Forum

<b>Postime</b> Postime : 7372
 <b>Piket</b> Piket : 8226
Regjistruar : 25/04/2009

http://hapesira.forumotions.net/shkrimtare-shqiptare-f48/poezi-n

Mbrapsht në krye Shko poshtë


Re: Embelsirat

Mesazh nga Vizitor prej Wed 20 May 2009 - 5:46

Latina_Tetovare shkruajti:Te boft mire bakllava voglushe

Waaaa sa e shpejt je!Flm shume Tetovare.Shume me pelqeu!!
avatar
Vizitor
Vizitor


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Wed 20 May 2009 - 5:47

Ska perse voglushe
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 2:53

Krem karamel

Krem karamel eshte nje embelsire shum e lehte dhe shum e mire per ta pergatitur.

Koha e pergatitjes 10'
Koha e pjekjes 25'

Per 4 persona:

400 gr qumesht, 2 veze te plota e 3 te verdha, 150 gr sheqer, 4 luge gjelle karamel (sheqer i shkrire, vanilje).

Qumeshtim e valojme me vaniljen. Rrahim vezet me sheqerin dhe ia shtojme qumeshtit te ngrohte.

Ne edo tas te krem karamelit hedhim nga nje luge karamel dhe i hedhim siper masen e pergatitur. Tasat i vendosim ne nje tepsi me uje te ngrohte dhe e futim ne furre me 160 grade per 20'.

E leme te ftohet dhe me pas i kthejme tasat ne pjata.

V.O. per 10 tasa inoksi duhet 1 liter e gjysme qumesht me 70 veze dhe sheqer sipas deshires.

Shpresoj se do te ju pelqej..
Ju befte mir
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 2:54



Akullore me limon

Peberesit: Per 6 persona: 200 gr pana (ajke qumeshti), 150 g sheqer, 1.25 dl qumesht, 3 limona, 1 molle, leng limoni.

Pergatitja: Rrihni mire, do te ishte me mire nese do te benit me rrahesen elektrike lengun e limonave te filtruar me pare ne kullese me sheqerin. Shtoni 2 luge leng limoni, mollen e qeruar e te grire, qumeshtin dhe perziejeni te gjitha me kujdes. Ne fund bashkojini me shume delikatese panen (ajke qumeshti). Hidheni pergatesen ne makinen e akullores per 20 minuta dhe servireni ne tasa individuale.
Akullore me limon (2) Perberesit: Per 8 persona: 8 limona, 300 g sheqer, 2 te bardha veze, 1 L uje.
Pergatitja: Treteni ne ujin qe vlon sheqerin, lereni te ftohet pastaj shtoni lengun e filtruar te limonave. Hidheni ne nje forme dhe mbajeni ne frigorifer per rreth 2 ore. Vendoseni pergatesen ne mixer, shtoni te bardhat e vezeve te bere marenge dhe frulojini per disa sekonda. Hidheni neper tasa dhe servireni.
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 2:55

Embelsire me mjalt

Duhen:

Miell 2 gota uji ose 500g
Sheqer 1 gote uji
Mjalte 2-3 luge gjelle
Veze 2 kokrra
Sode nje luge kafeje
Arra 1-2 filxhane kafeje
Gjalpe 2 filxhan kafeje (i shkrire)
Vanilje, kakao nje luge gjelle plot
Dhe dy filxhane uje.

Per shurupin duhen.

Sheqer 3 gota uji
Uje 2.5 gota uji

Ne nje ene perzihen mire vezet, mjalti, gjalpi, uje dhe ne fund shtohen arrat. Pastaj hidhet miell i perzier me sode dhe pak kakao. Zihet brumi i cili nuk duhet te punohet shume, qe te mos behet elastik. Brumi i pergatitur vendoset ne nje tave te lyer me yndyre, rrafshohet me dore, lyhet siperfaqja me te verdhe veze, behen disa vijaska me pirun dhe piqet per 30-35 minuta. Pas pjekjes ftohet, pritet ne copa ne forme rombi dhe i hidhet shurup i vakur, jo shume i nxehte, i aromatizuar me vanilje. Per te permiresuar cilesine e embelsires ne vend te ujit te percaktuar ne normative, hidhet gjalpe, veze dhe mjalte tjeter. (Ujin mos e perdor fare).
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 2:55

Torte me lajthi

PERBERESIT
• gjalpe ne copa, 150 g
• sheqer kallami, 1 5 0 g
• 4 veze
• miell 0,100 g
• maja për embelsira, 1 lugez
• lajthi të pjekura, 100 g
• fokollate e shkrire, 200 g
• 1 dore kripe
• lajthi të copetuara, 30 g për zbukurim
MBUSHJA:
• ajke, 100 ml
KREMI:
• cokollate e shkrire, 150 g
• ndonje pike esence vanilje
• ajke e lengshme, 4 luge

Punojeni gjalpin me sheqer, derisa të behet shkume (perdorni me mirë mikserin). Futini të verdhat e vezeve, një e nga një, miellin (duke e hedhur ne forme shiu) dhe ne fund majane. Hidhni lajthite dhe fokollaten të grira bashke; rrihini ne shkume të bardhat me pak kripe dhe ia shtoni perzierjes, duke u kujdesur qe të mos shperbehet. Hidheni brumin ne taven e bërë me gjalpe dhe me miell dhe piqeni ne furren e nxehur për afro 5 0 minuta. § Ndersa embelsira është ne furre rriheni ajken.për të bërë kremin, shkriheni gokollaten ne banjemari dhe punojeni me një shpatull duke shtuar ndonje pike esence vanilje dhe ajke të lengshme. Kur embelsira të jete bërë, mund ta ftohni mbi skare, pastaj ndajeni ne dy disqe. Mbusheni me ajke të fryre dhe mbulojeni me fokollate duke e zbukuruar me lajthite e copetuara.
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 2:56

Luleshtrydhe (dredhëza) me krem qumështi





Materialet për 4 persona
• 500 gr. luleshtrydhe
• ½ litër kos
• 3 lugë gjelle sheqer
• 2 lugë gjelle liker
• 1 lugë ëmbëlsirë vanilje





Përgatitja:
1 - Rrihni në mikser kosin derisa të bëhet një masë e shkumëzuar
2 - Shtoni sheqerin pak nga pak dhe në vazhdim vaniljen.
3 - I prisni luleshtrydhet në katërsh dhe i përzieni me kosin e rrahur dhe likerin.
4 - E hidhni masën nëpër gota dhe e zbukuroni me luleshtrydhet e mbetura.



Ju befte mire .
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Erisa prej Thu 18 Jun 2009 - 3:09

Tort me arra

Brumi:
6 vezë,
12 lugë (gjelle) sheqer,
100 g arra,
1 aditiv dhe
10 lugë miell.


Filli:
200 g marmelatë prej kumbullave,
250 g margarinë,
9 lugë griz,
10 lugë sheqer pluhur,
2 pako sheqer vanilje dhe
700 ml qumësht.


Qumështin me sheqer, vaniljen dhe grizin i vlojmë bashkë derisa
masa të trashet dhe e lëmë që të ftohet. Vezët me sheqerin i
përziejmë mirë me mikser. Pastaj i shtojmë miellin, aditivin dhe
arrat. E pjekim në tepsi katrore (blek). Piqet 15 minuta në 200
gradë C.
Grizit ia shtojmë margarinën dhe sheqer pluhurin dhe i përziejmë
me mikser. Tortën e ndajmë në dy pjesë dhe e lyejmë njërën pjesë
me marmelatë të kumbullave pastaj me fillin. E vendosim pjesën e
dytë përmbi dhe e lyejmë njësoj. Në fund i hedhim arra të grira.




Ju beft Mir
avatar
Erisa
Fondatore St@ff Forum
Fondatore St@ff Forum

<b>Postime</b> Postime : 12061
 <b>Piket</b> Piket : 12694
Regjistruar : 24/04/2009
 <b>Mosha</b> Mosha : 28
 <b>Vendbanimi</b> Vendbanimi : Fier

http://www.hapesira.forumotion.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Re: Embelsirat

Mesazh nga Sponsored content


Sponsored content


Mbrapsht në krye Shko poshtë

Faqja 2 e 2 Previous  1, 2

Mbrapsht në krye


 
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi